Boekclub 2022

Zus ‘n Zo Leest x OBA

 18:00 – 19:30 uur OBA Bijlmerplein, Amsterdam

Zus ’n Zo organiseert in samenwerking met de OBA Bijlmerplein een boekenclub waar aandacht wordt besteed aan de iconische meesterwerken van Octavia E. Butler (1947-2006), één van de eerste Zwarte science fiction schrijvers. Elke maand behandelen we een boek uit haar oeuvre. 

Zus ‘n Zo Leest is een boekenclub waar iedereen welkom is, of je het boek al hebt gelezen, nog wil gaan lezen of puur geïnteresseerd bent in de thema’s die aan bod komen maakt niet uit. Je hoeft het boek dus niet gelezen te hebben om naar het event te komen! Zus ‘n Zo Leest wordt gehost door journalist en schrijver Mojdeh Feili. 

Save the date! 

Donderdag 13 oktober: tijdens de eerste editie van de boekclub behandelen we met Tirsa With het boek Verbonden – de Nederlandse vertaling van Kindred. In Verbonden reist de lezer met de Zwarte vrouwelijke held Dana mee door de tijd om de verschrikkingen van slavernij onder ogen te zien.

Donderdag 10 november: met Jennifer Muntslag (JNM) bespreken we Bloodchild and Other Stories, een verzameling korte verhalen en essays.

Donderdag 15 december: samen met Smita James gaan we dieper in op Parable of the Sower en Parable of the Talents, de zogenaamde Earthseed serie.

Vragen?

Mail ons op info@zusnzo.com